Implantációs ellátások

A fogászati implantáció a legkorszerűbb és ma már igen nagy biztonsággal végzett módszere a fogak pótlásának.
Rendelőmben már több mint 15 éve foglalkozom műfoggyökerek beültetésével.

A fogászati implantátum egy titánból készült műfoggyökér, amelyet a különböző okok miatt elveszített fogak helyére az állcsontba helyezünk be, és teljes mértékben képes helyettesíteni a valódi fog gyökerét. Az implantátum anyaga tiszta, ötvözetlen titán, a ma ismert legszövetbarátabb anyag, ellene allergia nem ismert.

Az implantáció előnyei:
1.    Egyetlen fog hiánya esetén nincs szükség a hiányt határoló fogak lecsiszolására úgy, mint  hagyományos módszerrel készített hídpótláshoz.
2.    Rögzített fogpótlást készíthetünk akkor is, amikor hagyományos eszközökkel már csak kivehető pótlásra lenne lehetőség.
3.    Teljes lemezes kivehető fogpótlás rögzítettségét nagymértékben javíthatjuk implantátumok behelyezésével.
4.    Megfelelő mennyiségű implantátum beültetésével teljes foghiány esetében is készíthetünk fix, rögzített fogpótlást, azaz körhidat.

Rendelőmben a DenTi System cég implantátumait alkalmazom, immár 15 éve kiemelkedő sikerességgel.

Milyen foghiányokat pótolhatunk implantációs módszerrel?

1.Sorközi foghiány
Amikor egy ép fogívben egy vagy több fog hiányzik, akkor implantátumok segítségével megoldható, hogy a szomszédos fogak lecsiszolása nélkül fogpótlást készítsünk.
Egy fog hiánya esetén, a hiány helyére beültetett implantátumra koronát készíthetünk.
Több fog hiánya esetében a fogpótlás implantátumokon rögzített híd segítségével oldható meg.

2.Sorvégi foghiány
Ha az egyik vagy mindkét oldalon a hátsó fogak hiányoznak, akkor hagyományos módon csak kivehető fémvázas fogsor készíthető. Implantatumok beültetésével ebben az esetben rögzített hídpótlást készíthetünk.

3.Teljes fogatlan állcsont
Teljes foghiány esetében több lehetőség is rendelkezésre áll. A meglévő csontállománytól és a páciens egyéni igényétől függően ültetünk be implantatumokat, melyekre fix és kivehető pótlás egyaránt készíthető.
3.1. Rögzített körhid készítése 6-8 db implantátum beültetésével
Amennyiben a páciens nem szeretne kivehető fogpótlást viselni és és a csontkínálat megfelelő, abban az esetben rögzített körhíd készíthető számára. Ehhez 6-8 db implantátum beültetésére van szükség, melyek révén tökéletes stabilitás biztosítható a körhíd számára.

3.2. Kivehető fogsor rögzítése implantátumok segítségével
Ebben az esetben 2-4 db implantátum beültetése szükséges, ezek biztosítják a kivehető fogpótlás stabilitását, rögzítését. A fogbeültetés révén olyan stabil elhorgonyzást kap a kivehető fogpótlás, hogy az egyáltalán nem fog elmozdulni, lötyögni rágás és beszéd közben. Az állcsont elülső részére behelyezett 4 db implantátumon rögzített ún. stégprotézis jóval stabilabb és kényelmesebb viselet, mint egy hagyományos fogsor.

Az implantátumok hosszútávú sikeressége:
A sikeresség és tartósság négy pilléren nyugszik, és ezek közül három az orvosi oldalhoz tartozik: gondos tervezés, gondos sebészi beültetés és precíz, hozzáértő fogpótláskészítés. Ezt a három tényezőt mi vállaljuk, természetesen garanciával.
A negyedik tényező a tökéletes szájhigiénia, amelyet Önnek kell biztosítani. Ezen kívül évente minimum egyszeri alkalommal javaslom implantációs fogpótlásának kontrollvizsgálatát.

További információért látogasson el rendelőmbe egy ingyenes implantációs konzultációra.
Időpont egyeztetés az alábbi telefonszámon: 00-36-30-9294 866