Fogászati implantáció

A fogászati implantáció a foghiányok pótlásának legmodernebb módszere.
Rendelőmben már több mint 15 éve foglalkozom fogbeültetéssel.
Az eljárás során a hiányzó fogak helyére egy szövetbarát műgyökeret helyezünk be, mely alkalmas koronák, hidak és akár kivehető fogpótlások stabil rögzítésére.
A beültetett implantatum anyaga tiszta, ötvözetlen titán, amelyet az emberi szervezet teljesen elfogad, allergia ellene nem ismert.
A megfelelően megtervezett és kivitelezett beültetések észrevétlenül képesek pótolni a hiányzó fogakat, egy élethosszig tartó megoldást jelentenek.

Azoknak a pácienseimnek ajánlom, akik nem szeretnék ép, egészséges fogaikat lecsiszoltatni egy hiányzó fog pótlása érdekében.
Ajánlom abban az esetben is, ha Ön kivehető fogsort visel és elégedetlen a protézis stabilitásával, illetve esztétikájával. Az Ön problémájára is megfelelő megoldást nyújt a fogászati implantáció.

A fogászati implantáció előnyei a hagyományos fogpótlási módszerekkel szemben:
1. Fogászati implantatum alkalmazásával ép foganyag feláldozását kerülhetjük el, nem szükséges lecsiszolnunk a hiányt határoló fogakat, mint egy híd készítése esetén
2. Azoknál a pácienseknél, akik nehezen viselik a kivehető fogpótlásukat, a fogászati implantatumok segítségével készített rögzített hídpótlás az egyetlen megfelelő megoldás
3. Az implantációs fogpótlás komfortja, stabilitása és esztétikai hatása jóval előnyösebb, mint a hagyományos fogpótlási módszerek esetében

Rendelőmben a DenTi System cég implantátumait alkalmazom, immár 15 éve kiemelkedő sikerességgel!


Az implantáció menete rendelőmben

1. Implantáció előtt
Az előzetes vizsgálatok ( Fogorvosi vizsgálat, Panoramaröntgen) alkalmával eldöntjük, hogy elvégezhető-e az implantatum beültetése, azaz megfelelő-e az állcsont mennyisége és minősége az implantatum befogadására. Ezután Önnel közösen megtervezzük implantációs fogpótlását és természetesen tisztázzuk annak kötségeit is. Mindezek tudatában Ön kötelezettség nélkül eldöntheti, hogy vállalja-e a beavatkozást.

2. Az implantációs műtét
Az implantatum behelyezése helyi érzéstelenítésben ambuláns műtét során történik, természetesen teljesen fájdalommentesen. A beavatkozás alkalmával a titán implantatumot az állcsontba illesztjük, majd a műtétet varratok behelyezésével fejezzük be, amit kb. 1 hét múlva távolítunk el.

3. Gyógyulási szakasz
A gyógyulási periódus, azaz az implantatum csontban való rögzülésének ideje az alsó állcsontban 2-4 hónap, felső állcsontban 4-6 hónap. Ezen idő alatt az implantatumok felszínén lévő mikropórusokba belenőnek a csontsejtek. Ez a csontos összenövés hozza létre az implantatumok stabil rögzülését, aminek révén képesek lesznek a rájuk ható rágónyomás tartós, károsodásmentes elviselésére.

4. Az implantációs fogpótlás elkészítése
Amikor az implantatum becsontosodott az állcsontba elkezdjük a fogpótlás elkészítését. Először az íny védelme alatt gyógyuló implantatumokat felszabadítjuk, majd beillesztjük a felépítményeket, amelyek a fogpótlás elhorgonyzására szolgálnak. Ezután a fogtechnikai laboratoriumunk segítségével elkészítjük a fogpótlást: a fémmentes Cirkon vagy hagyományos kerámia koronát, hidat esetleg implantátumokon rögzített fogsort.

5. A fogpótlás átadása után
Az implantatumos fogpótlás viselésének alapvető feltétele az Ön megfelelő szájhigiéniája és rendszeres részvétele a kontrollvizsgálatokon. Évente egyszer javaslom az ellenőrző vizsgálatot, illetve ha bármilyen elváltozást észlel, akkor azonnal keressen fel, szívesen állok rendelkezésére.

További információért látogasson el rendelőmbe egy ingyenes implantációs konzultációra!
Időpontegyeztetés az alábbi telefonszámon.: 00-36-9294 866