Cirkon korona

A cirkonium-oxid egy fanfasztikusan jó anyag fémmentes fogpótlások számára!

A cirkonium-oxid megfelelően ellenálló, magas hajlítószilárdságú és keménységű anyag, tulajdonképpen egy porcelán, de annál jóval erősebb és kevésbé törékeny. Teljesen fogszínű, így az esztétikai követelményeknek is tökéletesen megfelel. Abszolút fémmentes és egy teljesen biokompatibilis anyag, allergia a cirkon esetében egyáltalán nem ismert.

A cirkonium-oxid vázas, porcelánnal leplezett korona és hídpótlások megjelenése áttörést jelentett a modern fogászati ellátásban.
Rendelőmben immár 10 éve készítünk precíz fogtechnikusaink segítségével fémmentes, esztétikus cirkon-kerámia koronákat és hidakat pácienseink legnagyobb elégedettségére.

Mi a különbség a cirkon-kerámia és a fém-kerámia fogpótlások között?

A fém-kerámia koronát és hidat már több évtizede alkalmazzuk sikeresen a fogászati gyógyításban. Ez a fajta korona egy nikkelmentes fémből öntött vázból és az ezt borító, természetes fogak színével megegyező kerámiából tevődik össze. A foglenyomat alapján készült fém vázra a fogtechnikai laborban magas hőfokon ráégetik a kerámiát.
A fém-kerámia korona előnye, hogy a fémváznak köszönhetően törésmentes és tartós, jól záródó és a kerámia leplezés miatt esztétikus is.
A fémváz hátránya viszont az, hogy az ínyvisszahúzódás miatt 5-10 év után esetenként sötét perem jelenik meg az ínyszélnél.
Összességében a kedvező ár/érték arány miatt a fém-kerámia korona és híd volt a leggyakrabban alkalmazott fix fogpótlás fogászati praxisomban.
A cirkónium-oxid megjelenése azonban az esztétikai fogászati ellátásban új távlatokat nyitott.


A cirkon egyesít minden jó tulajdonságot, amit egy modern fogpótlástól elvárhatunk!
A cirkon-kerámia korona és híd nem tartalmaz fémrészt, a korona váza maga a cirkon és erre kerül rá a kerámialeplezés.
A cirkon egy biokompatibilis anyag, teljesen fémmentes és nem vált ki allergiás reakciót.
A cirkon-kerámia koronák esztétikai szempontból jóval kedvezőbbek a hagyományos fém-kerámia koronákhoz képest, mivel nagyon jó a fényáteresztő képességük, így a természetes fogak színéhez nagyon hasonlóak. Mindezen jellemzőiért elsősorban a metszőfogak pótlására ideális választás, de rágófogak is tökéletesen pótolhatók cirkon koronával vagy híddal.
A cirkon koronák esetében nem kell számolni azzal a fém-kerámia koronák esetében előforduló, esetenként jelentkező problémával sem, hogy az íny visszahúzódása miatt 5-10 év után sötét perem jelenik meg a korona ínyszélhez való csatlakozásánál.
Az ínyhez tökéletesen illeszkedő cirkon koronák készítése során a CAD/CAM technológiát alkalmazva mikrométeres pontosságot érhetünk el. Ezáltal nagyon hosszú élettartamú és biztonsággal használható fogpótlást tudunk Önnek készíteni.
A cirkon korona vagy híd valamelyest magasabb költséget jelent Önnek a hagyományos fémkerámia pótláshoz képest, azonban érdemes átgondolnia az előnyöket, melyek hosszútávon szolgáják az Ön fogainak egészségét.

Amennyiben Önnek koronára vagy hídpótlásra van szüksége kérem keresse fel rendelőmet, ahol ingyenes konzultáció után személyre szabott megoldást kínálok!
Időpontegyeztetés a következő telefonszámon: 00-36-30-9294 866